QUI SOMSalutacions,

Em dic Dr. Sergi Sánchez, titular de la Clínica Podològica a Sant Feliu de Codines i podòleg de l'Hospital Clínic de Barcelona.

La meva passió per la podologia va arrencar durant els meus estudis a la Universitat Autònoma de Barcelona (FUB-Manresa), on vaig completar les pràctiques a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i a l'Hospital Mútua de Terrassa.

La podologia, per a mi, es va convertir en més que una professió i va esdevenir una crida constant per aprendre i evolucionar. Vaig aprofundir els meus coneixements cursant el postgrau en Tècnica Ortopèdica a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), dins de l’Institut de Ciències Neurològiques i Gerontològiques. Aquesta formació m'ha capacitat per crear ortesis plantars (plantilles) amb una tècnica innovadora, adaptada a nens, adults i esportistes.

La meva especialització en peu diabètic i cirurgia va prendre forma amb els postgraus en Peu Diabètic (2009) i Cures i Principis Quirúrgics (2013) a la Universitat de Barcelona, i va ser consolidada amb el Màster Oficial en Cirurgia Podològica a l'Hospital Podològic de Bellvitge.

Posteriorment, vaig completar amb èxit el Doctorat en Medicina (PhD) a la Universitat de Barcelona, on vaig desenvolupar una innovadora tècnica de bloqueig anestèsic del primer dit del peu, anomenada Tècnica en V invertida.

La meva participació activa en jornades i congressos a diverses ciutats com Barcelona, Manresa, Terrassa, Castelló, Bilbao i València destaca el meu compromís amb la comunitat podològica. A més, sóc membre de l'Associació Espanyola de Cirurgia Podològica, reforçant la meva dedicació a l'excel·lència professional.

Amb 23 publicacions d'articles en revistes especialitzades nacionals i internacionals, i la meva col·laboració amb mitjans destacats com "El País" i la Corporació Catalana Mitjans Audiovisuals (ccma) a TVE 3 / 324, he contribuït significativament al camp de la podología.

A més, he compartit el meu coneixement en el meu llibre titulat "Guía rápida del peu diabético en consulta", amb recomanacions per al maneig i tractament del peu dels pacients diabètics, destinada als professionals de la salut que es dediquen a aquest tipus de lesions.

També tinc el plaer de formar part com a professor a la Universitat de Manresa-FUB, impartint classes en la carrera del grau de podologia.

A més, ocupo la posició de director del curs de perfeccionament en podologia (postgrau) a l'Hospital Clínic de Barcelona, consolidant així la meva passió per la docència i l'aplicació pràctica dels coneixements en el camp de la podologia.

La meva dedicació a la formació de nous professionals reforça la meva convicció en la importància de mantenir-nos actualitzats i impulsar el creixement continu en el camp de la podologia. Aquesta experiència docent complementa la meva pràctica clínica, permetent-me aportar una perspectiva integral i innovadora al servei dels pacients i dels estudiants.


Salutacions cordials,


Dr. Sergi Sánchez, PhD Titular de la Clínica Podològica a Sant Feliu de Codines Podòleg de l'Hospital Clínic de Barcelona Professor a la Universitat de Manresa-FUB
Director del curs de perfeccionament en podologia (postgrau) a l'Hospital Clínic de Barcelona