LA CLÍNICA



Els peus son bàsics per a la nostra vida diaria, però, només els hi donem importància quan ens fan mal.
Per evitar situacions desagradables, dolors i molèsties, cal vigilar i cuidar els peus com fem amb altre parts del cos, no només quan fan mal. Cal recordar que el dolor és un avís que alguna cosa no va bé.
El podòleg és l’especialista que diagnostica, prevé i tracta les malalties dels peus.
Es per això que a la clínica, trobareu un ventall de possibilitat encaminades a solucionar problemes derivats del peus com:

Quiropòdia. Tractament de les alteracions de la pell i ungles (callositats, berrugues, fongs, mal olor, ungleres, infeccions).

Ortopodologia. Ortessis de silicona i plantilles personalitzades a cada tipus de peu i patologia, mitjançant estudis informatitzats de les pressions plantars, i adaptació directa al peu, especialment util per a esportistes.
Podologia Pediàtrica (nens en edat escolar). S’adreça a nens i nenes de 4 a 6 anys edat en que, és susceptible de tractament corrector. L’objectiu es detectar precoçment l’existència de patologies en la forma del peu (peus plans, peus buits “cavos”) i en l’alineació de les extremitats inferiors.
 

La nostra especialitat. L'especialitat del nostre centre és la patologia que afecta a extremitats inferios a causa de la diabetis.
Els pacients diabètics son candidats a patir deformacions i/o ulceracions, per aquest motiu s’ha de tenir especial cura dels seus peus, avaluant-los i tractant-los d’una forma diferent als peus de la resta de la població.
La diabetis mellitus, sol ser l'origen de múltipes patologies, i en el peu afecta d'una forma molt concreta: la neuropatia i l'arteriopatia perifèrica.
La neuropàtia és la pèrdua de la sensibilitat (tacte, calor, fred, propiocepció,...)
L'arteriopatia produeix una diminució (o oclusió) del reg sanguini.

En el nostre centre ens dediquem al maneig del peu diabètic, tan en la prevenció de futures lesions, com en el diagnòstic i tractament de les lesions ja instaurades com les nafres plantar.

La nostres especialitats en aquest camp és:
  • Realitzar exploracions per valorar si el pacient presenta neuroparia o arteriopatia mitjançant: diapasó, monofilament, doppler (índex tormell-peu),...
  • Tractament de les nafres plantars (úlceres, mal perforant plantar), principalment de causa neuropàtica.
  • Fongs (dermatomicosis o tinyas i onicomicosis).
  • Ungles clavades (onicocriptosis).
  • Estudis biomecànics pel tractament personalitzat amb soports plantars (plantilles).
Per a cualsevol dupte, consulta al teu podòleg, ell és el mes adequat per tractar els teus peus.

PODÒLEG. Sergi Sánchez