SERVEIS

Els peus son bàsics per a la nostra vida, però només els hi donem importància quan ens fan mal.
Per evitar dolors i molèsties, cal vigilar i cuidar els peus com fem amb altre parts del cos, no només quan fan mal. 


Cal recordar que el dolor és un avís que alguna cosa no va bé.El podòleg és l’especialista que diagnostica, prevé i tracta les malalties dels peus.Es per això que a la clínica, trobareu un ventall de possibilitat encaminades a solucionar problemes derivats del peus com:


Quiropòdia

Tractament de les alteracions de la pell i ungles.

 
Berrugues plantars
Fongs, dermatomicosis o peus d’atleta
Queratosis (durícies)
Hiperhidrosis (excès de sudoració)
Anhidrosis (pell seca)

Onicomicosis (fongs a les ungles)
Onicogrifosis (ungles gruixudes)
Onicocriptosis (ungles clavades)

Cirurgia 

Relitzem cirurgia podològica (ambulatòria) on utilitzem una anestèsia poc dolorosa i només de la zona a intervenir, de manera que el pacient, un cop operat, pot marxar a casa.


Realitzem cirurgies a totes aquelles ungles que es claven, s’infecten o que provoquen un dolor constant que obliga als pacient a anar a tallar les ungles de forma periòdica  i que sinó s’operen no es resol el problema. 

També realitzem cirurgia de dits i parts toves (com les berrugues) amb bons resultats estètics i amb una incorporació a la vida diària rápida. Ortopodologia (plantilles i separador digitals)

Tenim servei d'ortopodologia, realitzem platilles a mida a cada pacient i patologia. En el nostre centre realitzem ortessis de silicona, per a la correció i/o protecció de patologies dels dits: dits en urpa, ulls de poll interdigitals...... Aquestes silicones son fetes a mida.
També realitzem plantilles. Aquestes són personalitzades a cada tipus de peu i patologia, mitjançant estudis informatitzats de les pressions plantars. La adaptació es pot fer de forma classica mitjançant motlles o adaptació directa al peu (TAD- Tècnica d'adaptació directa), especialment útils per a esportistes.


Podologia Pediàtrica (nens en edat escolar)

S’adreça a nens i nenes de 4 a 6 anys, edat en que l’estructura del peu i de les extremitats inferiors ja està definida però no estructurada, i per tant, és susceptible de tractament corrector. L’objectiu es detectar precoçment l’existència de patologies o anomalies en la forma del peu i en l’alineació de les extremitats inferiors (peus plans, peus buits “cavos”).
Peu de diabètic/peu de risc


Els pacients  diabètics son candidats a patir deformacions i/o ulceracions, per aquest motiu s’ha de tenir especial cura dels seus peus, avaluant-los i tractant-los d’una forma diferent als peus de la resta de la població.
La diabetis mellitus, sol ser l'origen de múltiples patologies, i en el peu afecta d'una forma molt concreta: la polineuropatia simètrica distal i l'arteriopatia perifèrica.
La neuropatia és la pèrdua de la sensibilitat (tacte, calor, fred, propiocepció,...)
L'arteriopatia produeix una disminució (o oclusió) del reg sanguini.

En el nostre centre ens dediquem al  maneig  del peu diabètic, tan en la prevenció de futures lesions, com en el diagnòstic i tractament de les lesions ja instaurades com les nafres plantars (o mal perforant plantar).
Realitzem exploracions per valorar si el pacient presenta neuropatia o arteriopatia mitjançant el diapasó, el monofilament i l’índex doppler (índex turmell-braç)...

Servei de laboratori

Servei de laboratori on cursem mostres microbiològiques i fúngiques per a detectar i tractar els fong i les infeccions d'origen bacterià.

Programa de detecció en caigudes

Es tracta de detectar precoçment alteracions que poden desenvolupar una caiguda i totes les conseqüències d'aquesta (fractura de fèmur, fractura de canell...) mitjançant un estudi de la marxa, l'equilibri i la postura.